Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Το ακροδεξιό FPO προσπαθεί να προσελκύσει τους Εβραίους ψηφοφόρους
[Real]: Το ακροδεξιό FPO προσπαθεί να προσελκύσει τους Εβραίους ψηφοφόρους

[Real]: Το ακροδεξιό FPO προσπαθεί να προσελκύσει τους Εβραίους ψηφοφόρους

Πριν από έξι δεκαετίες ιδρύθηκε από πρώην ναζί, τώρα το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) της Αυστρίας προσπαθεί να προσελκύσει Εβραίους ψηφοφόρους, ελπίζοντας ότι η στάση του κατά των μουσουλμάνων θα έχει απήχηση στη μικρή τους κοινότητα και θα τους βοηθήσει να παραβλέψουν τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού που βαρύνουν το κόμμα.
Οι επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας το απορρίπτουν, όμως το κόμμα, όπως και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα, φαίνεται να προσπαθεί να αναμορφώσει την εικόνα του.
«Ο αντισημιτισμός, ανεξαρτήτως μορφής, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο επικεφαλής του FPO Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στη διάρκεια συνεδρίου με το θέμα αυτό που διοργανώθηκε τον Νοέμβριο.
«Αν το κράτος του Ισραήλ απειληθεί και πάψει να υφίσταται, αυτό θα είναι η αρχή της πτώσης της Ευρώπης», πρόσθεσε. Στο ίδιο συνέδριο ο Στράχε κατήγγειλε επίσης «το πολιτικό ισλάμ που επιζητεί την παγκόσμια κυριαρχία», χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που κάποτε οι ναζί απηύθυναν στους Εβραίους.
Το αντιμεταναστευτικό μήνυμα του FPO φαίνεται να κερδίζει υποστηρικτές, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά και το γεγονός ότι ο υποψήφιός του Νόρμπερτ Χόφερ έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει την προεδρία πέρυσι.
Όπως και το Εθνικό Μέτωπο (FN) στη Γαλλία, έτσι και το FPO διέγραψε πρόσφατα μέλη του που εξέφρασαν δημοσίως απόψεις κατά των Εβραίων, περιλαμβανομένου ενός βουλευτή του το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!