Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: «Αγκάθι» για την αξιολόγηση τα προνοιακά επιδόματα
[Real]: «Αγκάθι» για την αξιολόγηση τα προνοιακά επιδόματα

[Real]: «Αγκάθι» για την αξιολόγηση τα προνοιακά επιδόματα

Η αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων και η εξοικονόμηση 760 εκατ. ευρώ για την καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και ίσως μία από τις πιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Αν και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στα εργασιακά, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κυρίως δε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά τις επίσημες συναντήσεις της με τους εκπροσώπους των δανειστών θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιό της για αναμόρφωση του προνοιακού χάρτη της χώρας με στόχο την εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ.
Μάλιστα, οι δανειστές ζητούν μέτρα μόνιμου χαρακτήρια, καθώς θα πρέπει να εφαρμοστούν όχι μόνο το 2017 αλλά και τα επόμενα χρόνια, αναφέρει το Euro2day.gr.
Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών το συνδέουν με την επίσης μνημονιακή υποχρέωση για καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που από την ελληνική κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσει η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζεται σήμερα ολοκληρωμένη, στους αρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!