Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Αυστραλία: Απορρίπτει ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας για τις συνθήκες κράτησης στο νησί Ναούρου
[Real]: Αυστραλία: Απορρίπτει ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας για τις συνθήκες κράτησης στο νησί Ναούρου

[Real]: Αυστραλία: Απορρίπτει ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας για τις συνθήκες κράτησης στο νησί Ναούρου

Η Αυστραλία απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας ότι οι συνθήκες κράτησης των 400 αιτούντων άσυλο στο νησί Ναούρου του Ειρηνικού Ωκεανού «ισοδυναμούν με βασανιστήρια».
Σε μια έκθεσή της με τίτλο «Το νησί της απόγνωσης» η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι πολλοί από τους αιτούντες άσυλο οδηγούνται σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας της επ’ αόριστον κράτησής τους στο νησί Ναούρου, ώστε αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν προκειμένου να γλιτώσουν από τις συνθήκες ζωής στον καταυλισμό προσφύγων.
Βάσει της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής της Αυστραλίας οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα παρανόμως μέσω θαλάσσης στέλνονται στο νησί Ναούρου ή στο νησί Μάνους στην Παπούα- Νέα Γουινέα και δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να μεταφερθούν στην Αυστραλία.
«Απορρίπτω εντελώς τους ισχυρισμούς. Είναι εντελώς ψευδείς», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργούς Μάλκομ Τέρνμπουλ. «Η προσήλωση της αυστραλιανής κυβέρνησης στις αρχές της ανθρωπιάς είναι ισχυρή», τόνισε.
Η Διεθνής Αμνηστία, τα ευρήματα της οποίας βασίστηκαν τόσο στη συλλογή στοιχείων, αλλά και σε επιτόπια έρευνα στο νησί Ναούρου από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο, αναφέρει ότι η κράτηση είναι «ένα συστηματικό καθεστώς παραμέλησης και βαρβαρότητας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!