Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης στέλνει ο Τσίπρας στην Άγκυρα από το Καστελόριζο
[Real]: Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης στέλνει ο Τσίπρας στην Άγκυρα από το Καστελόριζο

[Real]: Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης στέλνει ο Τσίπρας στην Άγκυρα από το Καστελόριζο

Του Φοίβου Κλαυδιανού
Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης αναμένεται να στείλει σήμερα στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο και τη Ρόδο όπου θα βρεθεί για το περιφερειακό συνέδριο νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα έχει σταθερή και σαφή στάση για τις σχέσεις των δύο χωρών και δεν διαπραγματεύεται σπιθαμή γης, καθώς και να υπογραμμίσει πως δεν οδηγεί πουθενά η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα σε σχετικά ήπιους τόνους, αλλά με σταθερότητα και στην πάγια εθνική γραμμή, χωρίς να ανοίγει καμία συζήτηση για τον χώρο εθνικής κυριαρχίας.
Η επιλογή αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αισθάνεται αδύναμη, αλλά αντιθέτως έχει πίσω την Ε.Ε. και δεν έχει και κανέναν λόγο να κλιμακώσει την ένταση που καλλιεργεί η Άγκυρα.
Επιπλέον, στην κυβέρνηση υπάρχει η βεβαιότητα ότι είναι πολύ καλύτερα αντί για ανεβασμένους τόνους να υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας και να αναβαθμιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Αυτό αναμένεται, λοιπόν, να επισημανθεί προς την Άγκυρα, της οποίας οι υψηλοί τόνοι φανερώνουν κάποιο εκνευρισμό και αδυναμία εν μέσω των πολλών μετώπων που έχει ανοίξει η γείτονα, με κορυφαίο το κουρδικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!