Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: 200.000 Γάλλοι κατά της θέσπισης θέσης «πρώτης κυρίας» για τη Μπριζίτ Μακρόν
[Real]: 200.000 Γάλλοι κατά της θέσπισης θέσης «πρώτης κυρίας» για τη Μπριζίτ Μακρόν

[Real]: 200.000 Γάλλοι κατά της θέσπισης θέσης «πρώτης κυρίας» για τη Μπριζίτ Μακρόν

Το κείμενο «κατά της θέσπισης θέσης πρώτης Κυρίας για την Μπριζίτ Μακρόν », που κυκλοφορεί εδώ και δύο εβδομάδες στο Ιντερνετ, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 190.000 υπογραφές και έχει ως στόχο να βάλει φραγμό στα σχέδια του προέδρου της Γαλλίας.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την σύζυγο του αρχηγού του Κράτους να αποκτήσει προϋπολογισμό από τους δημόσιους πόρους», αναφέρεται στο κείμενο που έχει ανέβει στο change.org με πρωτοβουλία του Τιερί Πολ Βαλέτ, που παρουσιάζεται ως «ζωγράφος, συγγραφέας και ενεργός πολίτης».
«Η Μπριζίτ Μακρόν διαθέτει αυτήν την στιγμή μία ομάδα δύο-τριών συνεργατών, καθώς και δύο γραμματείς και δύο φρουρούς», αναφέρεται στο κείμενο που αναφέρεται στις οικονομίες που θέλει να κάνει η κυβέρνηση.
«Καταγγέλλουμε με δριμύτητα όλες τις σεξιστικές επιθέσεις κατά της Μπριζίτ Μακρόν και δεν θέτουμε σε αμφισβήτηση τις ικανότητές της», τονίζεται στο κείμενο.
«Ωστόσο, σε μία περίοδο ηθικοποίησης της γαλλικής πολιτικής ζωής» με την υιοθέτηση στις αρχές του Αυγούστου νομοσχεδίου που απαγορεύει την απασχόληση των μελών της οικογενείας των υπουργών και των βουλευτών ως συνεργατών τους, «δεν μπορούμε να εγκρίνουμε την πρωτοβουλία τη θεσπισης ειδικού καθεστώτος για την σύζυγο του αρχηγού του Κράτους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!