Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Yeni Safak: Ο Ερντογάν ζήτησε από την Τυνησία λιμάνι για πολεμικά πλοία – Στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη
[Reader]: Yeni Safak: Ο Ερντογάν ζήτησε από την Τυνησία λιμάνι για πολεμικά πλοία – Στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη

[Reader]: Yeni Safak: Ο Ερντογάν ζήτησε από την Τυνησία λιμάνι για πολεμικά πλοία – Στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία ζήτησε λιμάνι για πολεμικά πλοία, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σκοπός είναι να πλοία να επιχειρούν σε περίπτωση που χρειαστεί, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Λιβύη.

Με τη νέα αυτή κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα επιδιώκει να εξασφαλίσει μία θαλάσσια πρόσβαση στη Λιβύη μέσω… Τυνησίας, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει ανά πάσα στιγμή στα τεκταινόμενα της γείτονος χώρας υπέρ της κυβέρνησης Σάραζ και παράλληλα να ανοίξει… τα πανιά της επονομαζόμενης επιχείρησης της Τουρκίας στη θάλασσα «Ασπίδα της Μεσογείου».

«Όλοι αναρωτιόντουσαν πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Τυνησίας», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, με την απάντηση να τη δίνει ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος και εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζεμ Γκιουρντενίζ, όπως αναφέρει το sigmalive.com .

«Θα ήταν σημαντικό η Τυνησία να λειτουργήσει ως λιμάνι για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και η επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου” να επεκταθεί μέχρι την Λιβύη, προκειμένου να αποτραπούν κινήσεις της Ελλάδας», δηλώνει ο Γκιουρνενίζ και αναφέρει πως μια συμφωνία με την Τυνησία θα ενίσχυε την επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή. Όπως ισχυρίζεται μέχρι το τέλος του εμφυλίου στη Λιβύη θα ήταν χρήσιμο για την Τουρκία να διατηρεί μία ναυτική βάση στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!