Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ξαναπαίρνουν τα όπλα οι αντάρτες στην Κολομβία (vid)
[Reader]: Ξαναπαίρνουν τα όπλα οι αντάρτες στην Κολομβία (vid)

[Reader]: Ξαναπαίρνουν τα όπλα οι αντάρτες στην Κολομβία (vid)

«Ανακοινώνουμε στον κόσμο ότι ξεκίνησε η δεύτερη Marquetalia (ιστορικό λίκνο της εξέγερσης στη δεκαετία του 1960), εξ ονόματος του οικουμενικού δικαίου των λαών να παίρνουν τα όπλα για να εξεγερθούν ενάντια στην καταπίεση», αναφέρει στο βίντεο ο Ιβάν Μάρκες, φορώντας πράσινη στολή παραλλαγής, στο πλευρό του Χεσούς Σάντριτς, ενός άλλου πρώην ηγέτη των FARC, που έχουν επισήμως διαλυθεί.

Από το δάσος της νοτιοανατολικής Κολομβίας, ο Ιβάν Μάρκες ανακοινώνει «τη συνέχιση των επιχειρήσεων των ανταρτών σε απάντηση της προδοσίας από το κράτος των συμφωνιών ειρήνης της Αβάνας» που είχαν οδηγήσει στον αφοπλισμό το 2017 περίπου 7.000 ανδρών και γυναικών μαχητών των FARC.

Ο διοικητής Μάρκες ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FARC στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στην Κούβα από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 με την κυβέρνηση του προέδρου (2010-2018) Χουάν Μανουέλ Σάντος. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης, οι FARC μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα, με εκατοντάδες αντάρτες, ωστόσο, να τίθενται προοδευτικά στο περιθώριο της διαδικασίας που είχε σκοπό να θέσει τέρμα σε μια ένοπλη σύγκρουση που διήρκησε μισό αιώνα.

Πλάι στον Ιβάν Μάρκες, άλλος ένας διαπραγματευτής της Αβάνας, ο Χεσούς Σάντριτς, ο οποίος καταζητείται από την αμερικανική Δικαιοσύνη και πέρασε στην παρανομία πριν από τρεις μήνες, και ο Χερνάν Ντάριο Βελάσκες, ή Ελ Παΐσα, ένας άλλος πρώην ηγέτης των FARC, εμφανίζονται ένοπλοι μαζί με άλλους μαχητές, μπροστά από ένα πανό με τα αρχικά των FARC-EP (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!