Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
34 °C 17 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: «Βροχή» κατασχέσεων από την Εφορία – Στο στόχαστρο τα νέα χρέη
[Reader]: «Βροχή» κατασχέσεων από την Εφορία – Στο στόχαστρο τα νέα χρέη

[Reader]: «Βροχή» κατασχέσεων από την Εφορία – Στο στόχαστρο τα νέα χρέη

Οι οφειλές προς την εφορία που παραμένουν ανείσπρακτες για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών εισπράττονται έως και επτά φορές πιο δύσκολα σε σχέση με τα «φρέσκα» χρέη.

Σύμφωνα με το insider.gr , με βάση αυτό το στατιστικό στοιχείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ESM έχουν διαμορφώσει ειδική στρατηγική για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης και ειδικά για τον περιορισμό των «φεσιών» προς την εφορία. Η στρατηγική αυτή είχε ως αποτέλεσμα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 να εισπραχτούν 2,3 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη, εκ των οποίων τα 1,5 δισ. ευρώ αφορούσαν σε οφειλές προ του 2017 και τα 767 εκατ. ευρώ σε χρέη που διαμορφώθηκαν μέσα στο έτος.

Το γεγονός ότι το 50% των εισπράξεων από υπερήμερες φορολογικές οφειλές σχετίζεται με χρέη που δημιουργήθηκαν εντός του 2017 δείχνει πως η φορολογική διοίκηση ακολουθεί το «δίπτυχο» των δανειστών α) εστίαση σε νέες υποθέσεις που έχουν υψηλότερες πιθανότητες είσπραξης, β) σωστή επιλογή των παλαιών υποθέσεων με επικέντρωση στις πλέον «προσοδοφόρες».

Αν και τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν σε 5,475 δισ. ευρώ και αθροίστηκαν στα 90,168 δισ. ευρώ παλαιών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων (σύνολο 95,6 δισ. ευρώ), ωστόσο ο αριθμός των οφειλετών μειώθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!