Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Βρέθηκαν έγγραφα από το 1897 στη Βουλή – Τα παρουσιάζει σε συνέντευξη ο Ν. Βούτσης
[Reader]: Βρέθηκαν έγγραφα από το 1897 στη Βουλή – Τα παρουσιάζει σε συνέντευξη ο Ν. Βούτσης

[Reader]: Βρέθηκαν έγγραφα από το 1897 στη Βουλή – Τα παρουσιάζει σε συνέντευξη ο Ν. Βούτσης

Μια έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους που πραγματοποιούσαν τεχνικές εργασίες σε χώρο της βουλής, που επί δεκαετίες παρέμενε μη επισκέψιμος. Στον χώρο βρέθηκε πρωτότυπο αρχειακό υλικό, που περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 πρωτότυπα έγγραφα τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια.

Φαίνεται ότι πρόκειται για αρχεία, από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται το 1897 και το νεότερο το 1977. Περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, τα οποία έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974), περίοδο κατά την οποία δεν υφίστατο λαϊκή εκπροσώπηση και Βουλή. Τα θέματα της χώρας ρυθμίζονταν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.

Για το περιεχόμενο του υλικού, το πώς και το γιατί, είχε εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό εντοπίστηκε, θα ενημερώσει αύριο σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Κατά τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της Βουλής, θα δοθεί στους δημοσιογράφους ενδεικτικό έντυπο υλικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!