Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Reader]: Βενζίνη, Diesel, Υγραέριο ή Φυσικό Αέριο; Δες ποιο καύσιμο σε συμφέρει και γιατί!
[Reader]: Βενζίνη, Diesel, Υγραέριο ή Φυσικό Αέριο; Δες ποιο καύσιμο σε συμφέρει και γιατί!

[Reader]: Βενζίνη, Diesel, Υγραέριο ή Φυσικό Αέριο; Δες ποιο καύσιμο σε συμφέρει και γιατί!

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για τα καύσιμα, τις τιμές τους και τις περιβαλλοντικές συνέπειές τους. Ποια είναι όμως η αλήθεια και τι τελικά συμφέρει τους οδηγούς των αυτοκινήτων;

Το θρίλερ με την τιμή της βενζίνης

Η βενζίνη ως το πιο δημοφιλές καύσιμο εδώ και χρόνια στην Ελλάδα χάνει μέρα με την ήμερα μερίδιο της αγοράς της, λόγω των διαρκών ανατιμήσεων και της «τσουχτερής» τιμής που έφτασε τα υψηλοτέρα επίπεδα όλων των εποχών το τελευταίο διάστημα, παραμένοντας μέχρι και σήμερα στο 1,60€/lt στην Αττική.

Σε σύγκριση με το diesel, βεβαίως, υπερτερεί ως προς κάποια σημεία, όπως το υψηλότερο ενεργειακό δυναμικό, την καλύτερη αίσθηση στην σπορ οδήγηση και την απόδοση στους κινητήρες χαμηλού κυβισμού, ωστόσο η δυσφορία που προκαλεί στην τσέπη των οδηγών την καθιστούν απρόσιτη και καθόλου ελκυστική ως επιλογή καυσίμου, πλέον .

Το diesel και τα χαράτσια

Απαγορεύσεις στις πρωτεύουσες των αναπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών που καταφθάνουν άμεσα και στην Ελλάδα και επιπλέον φορολογία αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους που το δημοφιλέστερο καύσιμο στην Ευρώπη αποφεύγεται ολοένα και περισσότερο από τους σύγχρονους οδηγούς.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία των προπαραγγελιών μεγάλων αντιπροσωπειών της Ελλάδας, διαπιστώνεται ότι μόνο ένας στους πέντε οδηγούς στην Ελλάδα ζητάει να αγοράσει ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο.

Σίγουρα, το diesel έναντι της βενζίνης έχει το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης και της καλύτερης τιμής ανά λίτρο, δεν παύει όμως μακροπρόθεσμα να γίνεται πολύ πιο κοστοβόρο, αφού το 2020 προβλέπεται η τιμή του diesel να έχει αυξηθεί, θα εφαρμόζονται απαγορεύσεις και επιπλέον φορολογία και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών θα βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς τα αυτοκίνητά τους θα πωλούνται σε χαμηλές τιμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!