Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Βαρθολομαίος: Στη Μόσχα ομιλούν για σχίσμα, εμείς για αγάπη 
[Reader]: Βαρθολομαίος: Στη Μόσχα ομιλούν για σχίσμα, εμείς για αγάπη 

[Reader]: Βαρθολομαίος: Στη Μόσχα ομιλούν για σχίσμα, εμείς για αγάπη 

Όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε το δικαίωμα Εκκλησιών για εσωτερική αυτοδιοίκηση και αποδυναμώθηκε έτσι και η Μόσχα πρέπει να αναγνωρίσει ότι ο Ουκρανικός λαός δικαιούται την εκλλησιαστική του ανεξαρτησία, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημειώνοντας ακόμη ότι «τη στιγμή που οι εκ βορρά αδελφοί μας ομιλούν για σχίσμα, εμείς ομιλούμε για αγάπη».

«Με την αγάπη πορεύεται η Μητέρα Εκκλησία δια μέσου των αιώνων και με αυτή την αγάπη προσπαθεί και τώρα να λύσει το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Ουκρανίας. Καθ’ ην στιγμή οι εκ βορρά αδελφοί μας ομιλούν για σχίσμα, εμείς ομιλούμε για αγάπη!» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σήμερα μετά από την Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Υπενθυμίζοντας τους λόγους του επισκόπου Ρώμης Κλήμεντος προς τους Κορίνθιους τόνισε: «Ουδέν βάναυσον εν αγάπη, ουδέν υπερήφανον, αγάπη σχίσματα ουκ έχει, αγάπη ου στασιάζει, αγάπη πάντα ποιεί εν ομονοία. Εν τη αγάπη ετελειώθησαν πάντες οι εκλεκτοί του Θεού. Δίχα αγάπης ουδέν ευάρεστόν έστι τω Θεώ».

Αφορμή για την αναφορά του Παναγιωτάτου στην προσπάθεια που καταβάλλει η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως για την επίλυση του εκκλησιαστικού προβλήματος στην Ουκρανία και τη θεραπεία των σχισμάτων που δοκιμάζουν επί δεκαετίες την ενότητα της τοπικής Εκκλησίας αποτέλεσε σχετική αποστροφή κατά την προηγηθείσα προσφώνηση του παρισταμένου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στις κανονικές ενέργειες της Μητρός Εκκλησίας για τη διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!