Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τζανακόπουλος: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου με την Εκκλησία – Δεν βιαζόμαστε
[Reader]: Τζανακόπουλος: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου με την Εκκλησία – Δεν βιαζόμαστε

[Reader]: Τζανακόπουλος: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου με την Εκκλησία – Δεν βιαζόμαστε

«Η κυβέρνηση ούτε βιάζεται, ούτε πιέζεται» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τη συμφωνία της Εκκλησίας με την κυβέρνηση για τους κληρικούς, αναγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι ο κ. Γαβρόγλου θα αρχίσει κύκλο επαφών τόσο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όσο και με την Εκκλησία της Κρήτης για το θέμα.

Όπως είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης».

Έστειλε πάντως μήνυμα στην Εκκλησία – και τους διαφωνούντες ιεράρχες- λέγοντας ότι «οφείλει να κατανοήσει ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητά της να αποφασίζει για θέματα τα οποία υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας, όπως για παράδειγμα, ποιες ανάγκες υπάρχουν για δημοσίους υπαλλήλους.

«Η πρόταση συμφωνίας προβλέπει τη νομοθετική κατοχύρωση της μισθοδοσίας των κληρικών που νομικά και θεσμικά σήμερα δεν αναγνωρίζεται. Αν αυτό το επ’ ωφελεία της βήμα η Εκκλησία δεν το επιθυμεί τότε μάλλον αφήνει την πρωτοβουλία των αποφάσεων αποκλειστικά στην Πολιτεία» είπε.

Ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο είπε ότι ο ίδιος ποτέ δεν μίλησε για «απολύσεις» κληρικών .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!