Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τσίπρας σε τουρκικό κανάλι: Ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
[Reader]: Τσίπρας σε τουρκικό κανάλι: Ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

[Reader]: Τσίπρας σε τουρκικό κανάλι: Ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

«Μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί Έλληνες και Τούρκοι» είπε στο τουρκικό κανάλι TGRT ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com , ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη δημοσιογράφο Ατάσαγκούν Τσεμπί, η οποία τον περίμενε 5 ώρες όρθια μέχρι να τελειώσει τις υποχρεώσεις της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη και να της δώσει τη συνέντευξη, όπως αναφέρει ο παρουσιαστής του καναλιού.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα μπορούσε να ανοίξει πάλι και να γίνει το σύμβολο της φιλίας που διαπνέει τους δύο λαούς.

«Εκτιμώ ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πήγα στο όμορφο νησί όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και γνώρισα πολλούς Τούρκους που μου φέρθηκαν πολύ φιλικά. Συμμετείχα και στη λειτουργία μετά. Για μένα το πραγματικό μήνυμα προς τον τουρκικό λαό αλλά και τη διεθνή κοινότητα είναι ότι μπορούμε προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος» ανέφερε.

«Στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής κατ’ εμένα θα μπορούσε να ανοίξει, μπορούμε να προβούμε σε βήματα σε αυτό το θέμα. Θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς μία κοινή πορεία και θα γινόταν ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του ελληνικού και τουρκικού λαού».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά ζητήματα λέγοντας ότι οι δύο λαοί είναι υποχρεωμένοι να ζουν μαζί λόγω των πολλών κοινών που έχουν οι κουλτούρες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!