Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τσίπρας: Τον Ιούλιο του 2015 πήρα την απόφασή μου με καθαρό μυαλό και σκέφτηκα τις επιπτώσεις
[Reader]: Τσίπρας: Τον Ιούλιο του 2015 πήρα την απόφασή μου με καθαρό μυαλό και σκέφτηκα τις επιπτώσεις

[Reader]: Τσίπρας: Τον Ιούλιο του 2015 πήρα την απόφασή μου με καθαρό μυαλό και σκέφτηκα τις επιπτώσεις

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα το 2015 δεν ήταν αριστερή πολιτική, όπως κάποιοι νόμιζαν, αλλά καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων που εμείς εκπροσωπούμε είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD, στο πάνελ «On the Left and successful».

«Τον Ιούλιο του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, αυτό που επιχείρησα να εκτιμήσω με καθαρό μυαλό, ήταν ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις σε εκείνα τα στρώματα που εκπροσωπούμε. Η χώρα έφτασε στα μνημόνια επειδή μια ελιτ έβγαλε χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, οπότε η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, που για κάποιους ήταν αριστερή πολιτική, ήταν η καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων που εμείς θα θέλαμε να εκπροσωπούμε» είπε.

«Επιτυχία για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του SPD.

«Αρα, λοιπόν, άλλο πράγμα η επιτυχία αν τη θωρείς από τα αριστερά και άλλο από τα δεξιά. Και αυτή η διάκριση είναι ουσιώδης και όχι απλά σημειολογική», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!