Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Τσαβούσογλου: Η Ρωσία υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρχουν Κούρδοι στα σύνορα
[Reader]: Τσαβούσογλου: Η Ρωσία υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρχουν Κούρδοι στα σύνορα

[Reader]: Τσαβούσογλου: Η Ρωσία υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρχουν Κούρδοι στα σύνορα

Μιλώντας στο BBC και στην εκπομπή «HARD Talk», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι «η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» είναι ένα πολύ θετικό βήμα και ότι η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί ως άξονας σταθερότητας στην περιοχή».

Επίσης για τις πόλεις Ρας αλ-Αϊν και Τελ Αμπιάντ, ανέφερε ότι «δύο σημαντικές πόλεις καθαρίστηκαν», ενώ επισήμανε ότι «η Τουρκία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι δημιουργεί τη βάση για την επίλυση του θέματος από τον ΟΗΕ, το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες».

Ακόμα είπε ότι η επιχείρηση «δεν είναι μία εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων, αλλά επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας» και προσέθεσε «αυτή δεν είναι μία προσπάθεια για ν’ αλλάξουμε δημογραφικά την περιοχή. Το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), την αλλάζουν δημογραφικά. Διεξάγεται μία μαύρη προπαγάνδα εναντίον μας. Παρ’ όλ’ αυτά ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς, ο πρόεδρος Ερντογάν είναι πολύ ευαίσθητος».

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάνουμε επίθεση σε πολίτες. Κάνεις δεν πιο ευαίσθητος σε ζητήματα ανθρωπισμού από εμάς… Η επιχείρηση είναι περιορισμένη και συγκρατημένη. Στοχεύουμε μόνο και μόνο τους τρομοκράτες. Είμαστε αρκετά έξυπνοι. Ξέρουμε που βρίσκονται. Η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί τις ΗΠΑ και την Ρωσία. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε για να επιτύχουν τα συμφέροντα τους», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!