Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τριμερής: Στήριξη των ΗΠΑ στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
[Reader]: Τριμερής: Στήριξη των ΗΠΑ στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

[Reader]: Τριμερής: Στήριξη των ΗΠΑ στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Με το καλωσόρισμα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και την ικανοποίησή του για την εμπλοκή των ΗΠΑ ξεκίνησε στις 19:00 η τριμερής σύνοδος κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ με τη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Ιερουσαλήμ.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο οικοδεσπότης Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως αναφέρει το philenews.com ο πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για υπέροχη στιγμή και ευχαρίστησε τον Μπ.Νετανιάχου για την ιστορική σύνοδο στην Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του Μάικ Πομπέο, η οποία δίνει προστιθέμενη αξία στη Σύνοδο.

«Είμαστε ευτυχείς που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Μάικ Πομπέο, μας ενώνει σήμερα. Η παρουσία του είναι μια απτή απόδειξη ότι οι τρεις χώρες μας αποτελούν αξιόπιστους εταίρους των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας, και μια σταθερή σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η συνεργασία των τριών χωρών έγινε στρατηγικής σημασίας κάτι που επιβεβαιώνει η παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

«Η τριμερής συνεργασία μας έχει γίνει στρατηγική και ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας», είπε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε ότι η συμμετοχή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο «υπογραμμίζει τη στήριξη των ΗΠΑ στη στρατηγική συνεργασία μας και αυτή η συμμετοχή ενδυναμώνει τις προσπάθειες μας και τον διάλογο μας ειδικά στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στην ασφάλεια και στην οικονομία». Τόνισε ότι η περιοχή έχει πολλές προκλήσεις αλλά και σημαντικές δυνατότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!