Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Reader]: Τρία άγνωστα και παραδεισένια νησιά του Ιονίου
[Reader]: Τρία άγνωστα και παραδεισένια νησιά του Ιονίου

[Reader]: Τρία άγνωστα και παραδεισένια νησιά του Ιονίου

Βρίσκονται στο δυτικότερο σημείο της χώρας, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, και συγκεντρώνουν όλη την ομορφιά του Ιονίου στα λίγα τετραγωνικά τους. Τα Διαπόντια Νησιά αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση για γαλήνιες διακοπές μακριά από όλους και από όλα.

Αυτό το άγνωστο στους περισσότερους νησιωτικό σύμπλεγμα, που περιλαμβάνει τους Οθωνούς, την Ερείκουσα, το Μαθράκι, καθώς και μικρότερες, ακατοίκητες νησίδες, είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και η ζωή κυλάει με αργούς ρυθμούς.

Μια υπέροχη φύση, ανέγγιχτες παραλίες που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία ακόμα και τον Αύγουστο, θαλάσσια σπήλαια γεμάτα μυστικά, παλιοί οικισμοί και γραφικά μονοπάτια μέσα στους ελαιώνες περιμένουν τους επισκέπτες σε αυτά τα νησιά-ησυχαστήρια, τα οποία συνδέονται με την Κέρκυρα με δρομολόγια που εκτελούν καραβάκια από την πόλη της Κέρκυρας, το Σιδάρι και τον Άγιο Στέφανο.

Οθωνοί

Το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Nησιά – και δυτικότερο άκρο της Ελλάδας- απέχει 12 ν.μ. από τη βορειοδυτική ακτή της Κέρκυρας. Ερείπια βενετσιάνικων κάστρων, μικροί οικισμοί με όμορφα παλιά σπίτια, αρχαία ελαιόδεντρα, πολλά μονοπάτια και ονειρικές ακτές με γαλαζοπράσινα νερά προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για διακοπή από τα πάντα. Το καραβάκι από την Κέρκυρα σε αφήνει στον Άμμο, ένα μικρό όρμο με ωραία παραλία και λίγα μαγαζιά. Στους Οθωνούς θα κολυμπήσεις οπωσδήποτε στην Άσπρη Άμμο – μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου- και θα επισκεφτείς με βαρκάκι την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!