Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Τουσκ: Πιθανή η παράταση ως τον Ιούνιο αν η βρετανική Βουλή ψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit
[Reader]: Τουσκ: Πιθανή η παράταση ως τον Ιούνιο αν η βρετανική Βουλή ψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit

[Reader]: Τουσκ: Πιθανή η παράταση ως τον Ιούνιο αν η βρετανική Βουλή ψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit

Μήνυμα στο βρετανικό κοινοβούλιο και στην Τερέζα Μέι, έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε δήλωσή του, μετά το τέλος της οποίας, δεν δέχθηκε ερωτήσεις.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε πως έλαβε την επιστολή της Τερέζα Μέι και μίλησε τηλεφωνικά μαζί της. Τόνισε πως μια μικρή παράταση της αποχώρησης, είναι πιθανή με ορίζοντα εξόδου τον Ιούνιο. Έθεσε όμως ως προϋπόθεση, την υπερψήφιση της Συμφωνίας για το Brexit, από την βρετανική Βουλή μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Αν πράγματι υπάρξει θετική ψήφος στη Συμφωνία, η παράταση μπορεί να ολοκληρωθεί με γραπτό αίτημα, σημείωσε ο Ντόναλντ Τουσκ. Αν όμως χρειαστεί, σημείωσε πως θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα. Η Βουλή των Κοινοτήτων προσέρχεται εκτάκτως για να συζητήσει το θέμα της παράτασης του Brexit.

Ποιες είναι οι επιλογές της Βρετανίας;

Οι βρετανοί βουλευτές, καλούνται πλέον να πάρουν μια τελεσίδικη απόφαση μεταξύ ενός Brexit με τη συμφωνία της Τερέζα Μέι ή ένος Brexit, χωρίς συμφωνία.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά μια ακόμη μεγαλύτερη παράταση του άρθρου 50. Αυτό το έκανε η ίδια η πρωθυπουργός της Βρετανίας, με τα σχόλιά της νωρίτερα σήμερα, αποκλείοντας τέτοιο ενδεχόμενο «όσο παραμένει πρωθυπουργός», αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να διαπιστωθεί αν μπορεί να βρεθεί εναλλακτική λύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!