Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης
[Reader]: Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης

[Reader]: Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης

Τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ώστε να συζητήσει με την διοίκηση του συλλόγου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα Άτομα με Αναπηρία.

Στο επίκεντρο των όσων του τέθηκαν, ήταν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις ράμπες των πεζοδρομίων, καθώς από τα 24 χιλιάδες πεζοδρόμια της Αθήνας, μόλις τα 8 χιλιάδες διαθέτουν υποτυπώδεις ράμπες, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, σημείωσε ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των πεζοδρομίων με ράμπες αλλά και η ίδια η λειτουργικότητα των υπαρχουσών, χωρίς εμπόδια από τραπεζοκαθίσματα ή άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες δυσκολεύουν την διέλευση ή την καθιστούν αδύνατη.

Στον σχεδιασμό του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» βρίσκεται σύμφωνα με τους ίδιους εκτός από τις διαπλατύνσεις και η χάραξη ολοκληρωμένων διαδρόμων για πρόσβαση στην πόλη των Ατόμων με Αναπηρίες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, έχει δεσμευθεί να δοθεί έμφαση σε σημεία άμεσου ενδιαφέροντος, όπως νοσοκομεία και άλλες δομές που θεωρούνται βασικής προτεραιότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, στόχος είναι ακόμη «η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Δηλαδή η ψηφιακή αποτύπωση των διαδρομών με χάρτες και χρονομέτρηση αποστάσεων».

Παράλληλα, με μηχανισμούς ειδοποίησης στα σημεία όπου εμποδίζεται η μετακίνηση και η πρόσβαση, να μπορεί να υπάρχει άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!