Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Times: Πώς η Ρωσία επηρέασε την ψήφο για το Brexit
[Reader]: Times: Πώς η Ρωσία επηρέασε την ψήφο για το Brexit

[Reader]: Times: Πώς η Ρωσία επηρέασε την ψήφο για το Brexit

Ρωσική παρέμβαση μέσω Twitter για το Brexit αποκαλύπτει έρευνα των Times, σύμφωνα με την οποία κατά την διάρκεια του περσινού δημοψηφίσματος μέσα σε 48ώρες λογαριασμοί από τη Ρωσία είχαν ανεβάσει 45.000 μηνύματα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μηνύματα προήλθαν από περισσότερους από 150.000 λογαριασμούς από την Ρωσία που πριν ασχοληθούν με το Brexit έστελναν μηνύματα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, βάσει μιας μελέτης που πραγματοποίησαν επιστήμονες δεδομένων από το Πανεπιστήμιου του Σγουάνσι και του Μπέρκλεϊ.

Η δραστηριότητα των ρωσικών λογαριασμών αποκορυφώθηκε τη μέρα του δημοψηφίσματος, στις 23 Ιουνίου, και την επόμενη. Ενώ έως τις 13 Ιουνίου οι εν λόγω λογαριασμοί -πολλοί από τους οποίους είναι φανατικά υπέρ του Προέδρου Πούτιν- έστελναν λιγότερα από 1.000 «τιτιβίσματα» τη μέρα, έφθασαν τα 39.000 στις 24 Ιουνίου, ενώ αμέσως μετά σχεδόν σταμάτησαν.

Πολλά από αυτά τα μηνύματα δεν φαίνεται να προέρχονται από άνθρωπο, αλλά από «bots», δηλαδή αυτοματοποιημένους λογαριασμούς που «γεννούν» εκατοντάδες tweets καθημερινά. Η εκ των υστέρων ανάλυση δείχνει ότι αυτά τα μηνύματα διαβάστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια φορές από άλλους χρήστες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, «το βασικό συμπέρασμα είναι ότι τα bots χρησιμοποιήθιηκαν σκοπίμως και είχαν επιρροή».

Τα περισσότερα μηνύματα ενθάρρυναν τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ του Brexit, κάτι που -κατά τους Times- συμβαδίζει με τη γενικότερη ρωσική επιδίωξη για την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!