Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Θεσσαλονίκη: «Όχι» στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας από το Δήμο
[Reader]: Θεσσαλονίκη: «Όχι» στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας από το Δήμο

[Reader]: Θεσσαλονίκη: «Όχι» στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας από το Δήμο

«Στις 8 Αυγούστου, κατακαλόκαιρο, ο Γιάννης Μπουτάρης καλεί τον εργολάβο και υπογράφει τη σύμβαση, παρά το ότι έχω εκλεγεί δήμαρχος και παρά το ότι του έχω ζητήσει τηλεφωνικά να μην το κάνει, διότι διαφωνώ. Εάν σας ακούγονται σωστά και ωραία αυτά, τότε απλώς συζητάμε», είπε ο κ. Ζέρβας μιλώντας κατά τη συζήτηση του θέματος, σε μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που εκτυλίχθηκε ξημερώματα Παρασκευής.

«Προφανώς θέλω πεζοδρόμους και όχι μόνο την Αγίας Σοφίας. Αλλά να είναι βιώσιμοι. Σκεφτείτε τον άνθρωπο που στοιβάζεται στον ΟΑΣΘ. Σκεφτείτε αυτόν που ψάχνει να παρκάρει. Τα καταστήματα που θα έχουν δύο χρόνια τα έργα. Το φέραμε εσπευσμένα για να προφυλάξουμε τον δήμο από όποιες επιπτώσεις. Θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτές, εάν ο Γιάννης Μπουτάρης δεν υπέγραφε», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, που έφερε την εισήγηση του θέματος προς συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος είπε πως «κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα καθώς η διοίκηση Ζέρβα επανειλημμένα έχει εκφραστεί ενάντια του συγκεκριμένου έργου» και η απόφαση για ακύρωση της σύμβασης είναι πολιτική.

Οι λόγοι διάλυσης της σύμβασης, σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη, είναι πως δεν έγιναν οι σχετικές μελέτες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την Αγίας Σοφίας και πως επρόκειτο για έργο μη αναπτυξιακού χαρακτήρα με αποπληρωμή μέσω του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων τα επόμενα 30 έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!