Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Θεοδωράκης: Ο τόπος χρειάζεται νέο Σύνταγμα χωρίς λαϊκισμούς κι αναχρονισμούς
[Reader]: Θεοδωράκης: Ο τόπος χρειάζεται νέο Σύνταγμα χωρίς λαϊκισμούς κι αναχρονισμούς

[Reader]: Θεοδωράκης: Ο τόπος χρειάζεται νέο Σύνταγμα χωρίς λαϊκισμούς κι αναχρονισμούς

«Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα νέο Σύνταγμα. Χωρίς αναχρονιστικές διατάξεις, χωρίς λαϊκισμούς» τόνισε Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας στη Βουλή τις προτάσεις του Ποταμιού για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «η συζήτηση για το Σύνταγμα θα έπρεπε να είναι η αφορμή για να σκεφθούμε την κρίση της δημοκρατίας, την απογοήτευση και την αποχή των πολιτών.Και τελικά, το είδος της κοινωνίας στην οποία θα θέλαμε να ζήσουμε».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «αυτές οι σκέψεις πρέπει να μας οδηγήσουν στις αποφάσεις για το νέο Σύνταγμα! Και όχι τα πρόσκαιρα κομματικά συμφέροντα. Αυτά που καθοδηγούν πολλές από τις αποφάσεις σε αυτή την αίθουσα. Μπορούμε; Θα φανεί σε 2 μήνες. Αν και πολύ φοβάμαι ότι ο συντηρητικός λαϊκισμός και οι άγονες κομματικές σκοπιμότητες θα προσγειώσουν ξανά την Ελλάδα στο παρελθόν και όχι στο μέλλον. Ούτε καν στο παρόν!».

«Να εξαλείψουμε τη σκανδαλώδη ατιμωρησία πολιτικών. Να ενισχύσουμε την πλήρη διάκριση των εξουσιών. Να βάλουμε θητείες και στους εκλεγμένους – 12 συνεχή χρόνια είναι αρκετά! Για δημάρχους και βουλευτές! Αν θέλουν να συνεχίσουν, πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα.», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, προβάλλοντας τους στόχους που η Συνταγματική Αναθεώρηση οφείλει να εξυπηρετήσει.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, με τη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα. Να κατοχυρώσουμε τον φιλελεύθερο ευρωπαϊκό χαρακτήρα του κράτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!