Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Τι θα σήμαινε μία μονομερής ενέργεια για το νέο νόμο Κατσέλη
[Reader]: Τι θα σήμαινε μία μονομερής ενέργεια για το νέο νόμο Κατσέλη

[Reader]: Τι θα σήμαινε μία μονομερής ενέργεια για το νέο νόμο Κατσέλη

Σε μονομερή κατάθεση του νέου σχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στρέφεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, γεγονός που κάθε άλλο παρά χαροποιεί τους Θεσμούς.

Μετά από έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων με τους εταίρους -κυρίως τον SSM που είναι ο πλέον αρμόδιος για το ζήτημα- η υπομονή της κυβέρνησης φαίνεται πως εξαντλείται, εξετάζοντας κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή την Παρασκευή ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Τραπεζικές πηγές επιβεβαιώνουν στο insider.gr την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, η οποία θα βρει απέναντί της τους Θεσμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση μονομερούς ενέργειας, το άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλίου δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, γεγονός που ναι μεν δεν δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα, αλλά εκπέμπει ένα πολύ αρνητικό σήμα για τη δέσμευση της Ελλάδας να τηρήσει τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει επισημάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αξιολόγηση για την Ελλάδα που δημοσιοποίησε στις 27 Φεβρουαρίου, το νομοσχέδιο θα πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» της DG Comp, η οποία θα αποφασίσει εάν η κρατική επιδότηση της δόσης που προβλέπει το νέο καθεστώς προστασίας συνιστά κρατική βοήθεια. Η εν λόγω παράμετρος είναι μάλλον τυπική, καθώς το ίδιο πλαίσιο έχει εγκριθεί στην Κύπρο και άλλου, ωστόσο, μια συγκρουσιακή προσέγγιση εκ μέρους της κυβέρνησης ενδέχεται να επισύρει «μπλοκάρισμα» του νέου Νόμου Κατσέλη στις Βρυξέλλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!