Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τέλος στην παρεξήγηση με τραγουδοποιούς βάζει ο Μητσοτάκης – Έστειλε επιστολή
[Reader]: Τέλος στην παρεξήγηση με τραγουδοποιούς βάζει ο Μητσοτάκης – Έστειλε επιστολή

[Reader]: Τέλος στην παρεξήγηση με τραγουδοποιούς βάζει ο Μητσοτάκης – Έστειλε επιστολή

Τέλος σε μια παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί με κάποιους καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεσημέρι της Δευτέρας , επιχειρεί να βάλει με επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στο σωματεία δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ και τον πρόεδρο του ΕΥΕΔ (του νέου σωματείου των δημιουργών), Φοίβο Δεληβοριά.

Από τη μεριά της ΝΔ λέγεται ότι υπήρξε μια λεκτική παρεξήγηση, η οποία οδήγησε σε αντίδραση των τραγουδοποιών για τη διαχείριση της συνάντησής τους, και για να λήξει εστάλη αυτή η επιστολή εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ. Σε αυτή την επιστολή, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι το ότι με έκπληξη διάβασε τόσο την ανακοίνωση του Σωματείου, όσο και τη δήλωση Δεληβοριά ενώ υπογραμμίζει εκ νέου ότι στόχος του είναι η στήριξη του ελληνικού τραγουδιού και ειδικά των λιγότερο γνωστών δημιουργών που ζουν από τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους.

«Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών», υπογραμμίζει σε αυτή την επιστολή ο κ. Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!