Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Τέλος κινητά, ψεύτικες βλεφαρίδες και… ξεβαμμένα τζιν στα σχολεία της Κύπρου!
[Reader]: Τέλος κινητά, ψεύτικες βλεφαρίδες και… ξεβαμμένα τζιν στα σχολεία της Κύπρου!

[Reader]: Τέλος κινητά, ψεύτικες βλεφαρίδες και… ξεβαμμένα τζιν στα σχολεία της Κύπρου!

Σύμφωνα με το politis.com.cy , το Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώνεις δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση των μαθητών και προσθέτουν νέες απαγορεύσεις στην εμφάνιση τους.

Έτσι απαγορεύονται αυστηρώς γένι, μούσι, μουστάκι, σκουλαρίκια και… κοτσίδα για τα αγόρια και κολάν, στενά παντελόνια, μακιγιάζ, έντονες ανταύγειες στα μαλλιά, μεγάλα βαμμένα νύχια και … ψεύτικες βλεφαρίδες για τα κορίτσια.

Επίσης θα απαγορεύεται η χρήση έξυπνων ηλεκτρινικών συσκευών τη νέα σχολική χρονιά.

Ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων συζήτησε και αποφάσισε την τροποίηση κανόνων λειτουργίας στα σχολεία και τώρα αναμένεται να σταλεί μία εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις των σχολείων για την εφαρμογή των αλλαγών που αποφασίστηκαν.

Η εμφάνιση των μαθητών/τριών στα σχολεία τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των συσκέψεων από τις δύο πλευρές (Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικούς) και συμφωνήθηκε ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μαθητική ιδιότητα των παιδιών και πρέπει να στηρίζεται στην καλαισθησία. Μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να παρουσιάζονται στο σχολείο χωρίς υπερβολές. Ως υπερβολές, με βάση το ρεπορταζ του politis.com.cy θεωρούνται για τους μαθητές τα πολύ μακριά ή βαμμένα μαλλιά, το ιδιόρρυθμο κούρεμα, η κοτσίδα, το εμφανώςς αξύριστο πρόσωπο, τα γένια ή το υπογένειο, τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, οι διακοσμητικές καδένες και αλυσίδες, τα χαμηλόμεσα παντελόνια και άλλα παρόμοια. Για τις μαθήτριες θεωρείται υπερβολή η ιδιόρρυθμη κόμμωση, το μακιγιαρισμένο πρόσωπο, τα βαμμένα χείλη, οι ψεύτικες βλεφαρίδες, το χαμηλόμεσο παντελόνι ή η κοντή φούστα και τα μακριά ή βαμμένα νύχια.

Θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται στους μαθητές /τριες λυκείων και τεχνικών σχολών το τζιν παντελόνι, αρκεί αυτό να είναι σκούρου, μπλε χρώματος χωρίς επιγραφές ή μηνύματα. Απαγορεύεται μαθητής/τρια να προσέλθει στο σχολείο με τζιν ξεθωριασμένο, ξεβαμμένο, σκισμένο ή με…τρύπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!