Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 26 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Πότε κλείνουν οι πύλες στο Μετρό
[Reader]: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Πότε κλείνουν οι πύλες στο Μετρό

[Reader]: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Πότε κλείνουν οι πύλες στο Μετρό

Στο παρελθόν περνούν τα χάρτινα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής καθώς από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου σταματά τελείως η έκδοση και ακύρωση τους, ενώ από την Δευτέρα 20 του μηνός θα ξεκινήσουν να κλείνουν σταδιακά οι πύλες στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Το κλείσιμο των πυλών θα γίνει αρχικά δοκιμαστικά και σε συγκεκριμένους σταθμούς, οι οποίοι δεν έχουν ανακοινωθεί από τον ΟΑΣΑ. Το οποίο σημαίνει πως οι επιβάτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συναντήσουν κλειστές πύλες ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε σταθμό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού, σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν ανοιχτές πύλες που θα φυλά υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα όπως για παράδειγμα οι άνεργοι και τα ΑΜΕΑ. Από αυτές τις ανοιχτές πύλες θα μπορούν να περνούν οι δικαιούχοι αφού δείχνουν τα απαραίτητα έγγραφα στους υπευθύνους. Από τις ίδιες πύλες θα κινούνται και οι κάτοχοι ετησίων, εξαμηνιαίων, και τριμηνιαίων καρτών του ΟΑΣΑ.

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα και στις 20 Δεκεμβρίου του 2017 να λειτουργεί πλήρως το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε κάθε περίπτωση από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου η πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ γίνεται μόνο με ισχύοντα ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου (προσωποποιημένες κάρτες, ανώνυμες κάρτες, πολλαπλά εισιτήρια).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!