Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Reader]: Telegraph: 10 μέρη στην Ελλάδα που σίγουρα δεν γνωρίζετε!
[Reader]: Telegraph: 10 μέρη στην Ελλάδα που σίγουρα δεν γνωρίζετε!

[Reader]: Telegraph: 10 μέρη στην Ελλάδα που σίγουρα δεν γνωρίζετε!

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph έχει εκδηλώσει πολλές φορές το θαυμασμό της στις ελληνικές ομορφιές. Ήλιος, θάλασσα και παραδοσιακό φαγητό πρωταγωνιστούν συνήθως στα άρθρα της που παρουσιάζουν αξέχαστες εμπειρίες στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά η ηλεκτρονική έκδοση της Telegraph παρουσιάζει κάτι διαφορετικό, δημοσιεύοντας μια λίστα με δέκα μέρη, αξιοθέατα και μουσεία που πιθανότατα θα εκπλήξουν τους τουρίστες που έχουν συνδέσει στο μυαλό τους την Ελλάδα μόνο με χρυσαφένιες παραλίες και γραφικά ταβερνάκια.

Αυτά είναι τα 10 μέρη-έκπληξη που ξεχώρισε η Telegraph:

Ο Οδοντωτός

Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων παρουσιάζεται ως μια ξεχωριστή εμπειρία. Όπως αναφέρει ο ταξιδιωτικός συντάκτης της Telegraph, η διαδρομή 23 χλμ. στα ορεινά της Πελοποννήσου, από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού μέχρι την πόλη των Καλαβρύτων, είναι γεμάτη εικόνες που θυμίζουν κάτι από Άλπεις.

Το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας

Μοναδικό θέαμα αποτελεί το μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, χτισμένο σε έναν απότομο βράχο 300 μέτρα πάνω από το Αιγαίο. Οι μοναχοί που ζουν εδώ καλωσορίζουν τους επισκέπτες κερνώντας τους ψημένη ρακή.

Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Η λίστα της Telegraph περιλαμβάνει και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο, αναφέροντας πως πρόκειται για το σημείο όπου ο απόστολος Ιωάννης είχε τα οράματα που κατέγραψε στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Ο επισκέπτης μπορεί να δει το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!