Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ταχιάος στο Reader.gr: Δεν θα είμαι απολιτίκ δήμαρχος, ούτε χωρίς γωνίες
[Reader]: Ταχιάος στο Reader.gr: Δεν θα είμαι απολιτίκ δήμαρχος, ούτε χωρίς γωνίες

[Reader]: Ταχιάος στο Reader.gr: Δεν θα είμαι απολιτίκ δήμαρχος, ούτε χωρίς γωνίες

«Θα μπλέξω και θα τα καταφέρω», τονίζει μιλώντας στο Reader.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της ΝΔ, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος μπαίνει στη μάχη του δήμου, σε ένα κατακερματισμένο τοπίο. Ο κ. Ταχιάος προτάσσει τις έννοιες της «ευταξίας» και της «ευθύνης» για τον δημόσιο χώρο, εξηγεί τι πρέπει να κρατήσει η επόμενη δημοτική αρχή από την παρακαταθήκη του Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και τα πολλά που πρέπει να αλλάξουν, ενώ επιμένει ότι πρέπει να μειωθούν οι συγκρούσεις στην πόλη. Τάσσεται ευθέως εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, απευθύνεται σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, αν και τραβάει οριοθετεί τον «ζωτικό« πολιτικό του χώρο ανάμεσα στη «λαϊκιστική Αριστερά» που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την άκρα και λαϊκιστική Δεξιά. Ξεκαθαρίζει, δε, ότι δεν υπάρχει «ουδέτερη αυτοδιοίκηση», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα είναι «απολιτίκ, ούτε χωρίς γωνίες».

-Με δεδομένη την ύπαρξη του Κλεισθένη, δεν σκεφτήκατε «πού πάω να μπλέξω τώρα;»

Αυτό το σκέφτομαι κάθε μέρα, όχι μόνο λόγω της ύπαρξης του Κλεισθένη, αλλά και λόγω της εικόνας που βλέπω γύρω μου. Όλα στη ζωή, όμως, ενέχουν ένα ρίσκο. Θα μπλέξω και θα τα καταφέρω.

-Ποια είναι αυτή η εικόνα, στην οποία αναφέρεστε;

Μια εικόνα απαξίωσης της καθημερινότητας. Η κακή λειτουργία του Δήμου και το μικρό ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τα αυτονόητα της πόλης, από τη μία, και, από την άλλη, η παραίτηση των πολιτών απ’ ότι αφορά τον δημόσιο χώρο, απ’ ό,τι συμβαίνει έξω από το σπίτι τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!