Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Η στρατηγική της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τις 120 δόσεις και την πρώτη κατοικία
[Reader]: Η στρατηγική της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τις 120 δόσεις και την πρώτη κατοικία

[Reader]: Η στρατηγική της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τις 120 δόσεις και την πρώτη κατοικία

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ανεβάζει η κυβέρνηση το ζήτημα της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά την απόφαση του Μαξίμου να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια χωρίς να έλθει σε συμφωνία με τους θεσμούς φαίνεται πως δεν αναμένει ότι στο EuroworkingGroup ή και ακόμη στο Eurogroup της 5ης Απριλίου θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του 1 δις ευρώ που είναι τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που έχουν διακρατηθεί από τις κεντρικές τράπεζες.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ούτως ή άλλως οι δανειστές δεν είχαν την πρόθεση να προχωρήσουν σε άμεσο χρόνο στην εκταμίευση αυτού του ποσού επομένως θεωρεί ότι η κίνησή της να καταθέσει την ρύθμιση για την πρώτη κατοικία ήταν επιβεβλημένη ώστε να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι εφόσον οι θεσμοί δεν τραβήξουν το σκοινί και συναινέσουν στην πρόταση συμφωνίας κυβέρνησης και τραπεζών ξεμπλοκάροντας συγχρόνως και το 1 δις ευρώ τότε το οικονομικό επιτελείο θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις μετά τις 5 Απριλίου. Εφόσον όμως εμφανιστούν σκληροί στο EuroworkingGroup και συνεχίσουν την τακτική των καθυστερήσεων ως προς την αποδοχή της συμφωνίας για τα κόκκινα δάνεια τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι 120 να έρθουν πιο μπροστά και να κατατεθούν περί τα τέλη Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!