Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
3 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
3 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Στο ΦΕΚ η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
[Reader]: Στο ΦΕΚ η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

[Reader]: Στο ΦΕΚ η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχου και δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης απαρτίζουν το βασικό κορμό εκείνων που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα στις 14 Δεκεμβρίου. Προϋπόθεση είναι το ύψος της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει τις 185.000 ευρώ και το ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού να μην ξεπερνά τα 9.000 ευρώ.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα , ενώ μέσα σε 24 ώρες η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) θα θέσει σε παραγωγική λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων koinonikomerisma.gr. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών, το κοινωνικό επίδομα θα κυμαίνεται από 200 ευρώ ως 1.200 ευρώ.

Οι μεγάλοι ωφελημένοι από την εφάπαξ παροχή θα είναι 55.000 άνεργοι ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών, μακροχρόνια άνεργοι που παραμένουν εκτός εργασιακού στίβου για πάνω από δύο έτη, 600.000 περίπου δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, 600.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ με συντάξιμες αποδοχές από 300 έως 600 ευρώ μηνιαίως και 800.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Αλλά δεν είναι σίγουρο πως όλοι οι παραπάνω θα λάβουν το επίδομα, καθώς για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες πολίτες που συγκαταλέγονται στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού θα δουν την αίτηση τους να απορρίπτεται, όπως συνέβη πέρυσι και πρόπερσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!