Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Στην αντεπίθεση για να αλλάξει την ατζέντα η κυβέρνηση
[Reader]: Στην αντεπίθεση για να αλλάξει την ατζέντα η κυβέρνηση

[Reader]: Στην αντεπίθεση για να αλλάξει την ατζέντα η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με την δήλωσή του διατεθειμένος να φθάσει ακόμη και σε ρήξη με ορισμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς που πρακτικά με τις συστάσεις τους έχουν δείξει ότι επιθυμούν το ξήλωμα του κοινωνικού πουλόβερ που έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έως και τον Μάιο μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για την κυβέρνηση η έκθεση αξιολόγησης για την οικονομία της χώρας είναι ένα καμπανάκι για τις…ορέξεις κάποιων τεχνοκρατών των Βρυξελλών που επιθυμούν να ακυρώσουν μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα και μάλιστα έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια επαναφέρουν ζήτημα απολύσεων στον δημόσιο τομέα!

Να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τις κοινωνικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης πριν από τις ευρωεκλογές, φαίνεται όμως ότι τώρα «αγριεύουν» διαπιστώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ρητορική των Βρυξελλών ενθαρρύνει την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι παρέλαβε «καμμένη γη» ακριβώς για να πάρει πίσω τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που θα προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία.

Ως εκ τούτου τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα στελέχη του θα επιμείνουν στην στρατηγική του διλήμματος με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες μπροστά στην κάλπη θυμίζοντας πως γι’ αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός έλεγε πριν από τις ευρωεκλογές ότι το αποτέλεσμα συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης ή ακύρωσης για τα μέτρα που ελήφθησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!