Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Στην Αλβανία βασιλεύει η «Μαφία των Ναρκωτικών» – Κάθε χρονιά βγαίνουν 900 τόνοι χασίς (pics)
[Reader]: Στην Αλβανία βασιλεύει η «Μαφία των Ναρκωτικών» – Κάθε χρονιά βγαίνουν 900 τόνοι χασίς (pics)

[Reader]: Στην Αλβανία βασιλεύει η «Μαφία των Ναρκωτικών» – Κάθε χρονιά βγαίνουν 900 τόνοι χασίς (pics)

Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ελβετίας, η «Neue Zurcher Zeitung» αφιέρωσε ένα μακροσκελές άρθρο για την Αλβανία και το γενικότερο πρόβλημα των ναρκωτικών»

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα , η γειτονική χώρα έχει παγιδευτεί από τη Μαφία των Ναρκωτικών και η καλλιέργεια κάνναβης τροφοδοτεί την αυξανόμενη διαφθορά, ενώ καθίσταται δύσκολο να καταστεί «καθαρή».

Η Αλβανία παράγει 900 τόνους κάνναβης ετησίως, αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων φράγκων (4,5 δισεκατομμύρια ευρώ), που υπολογίστηκαν από την ιταλική αστυνομία πριν από λίγα χρόνια. Οι περισσότερες εισαγωγές σε μαριχουάνα και χασίς για την ευρωπαϊκή αγορά προέρχονται από το Μαρόκο και την Αλγερία.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, πολλά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν εισάγει παράνομα κάνναβη από την Αλβανία, όπως σημειώνει το Ευρωπαϊκή Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών.
Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πλήρως η σημασία της αλβανικής κάνναβης για την ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο , η μικρή χώρα της Αδριατικής είναι ιδανική για καλλιέργεια: ο ήλιος λάμπει 218 ημέρες το χρόνο και το εκτεταμένο ορεινό τοπίο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για την καλλιέργεια των ναρκωτικών.

Επιπλέον, οι μισθοί του πληθυσμού είναι πολύ χαμηλοί, γεγονός που καθιστά τις παράνομες επιχειρήσεις ακόμη πιο ελκυστικές. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές: η διακίνηση ναρκωτικών καταστρέφει την κοινωνία. Είναι δύσκολο κάποιος να μείνει καθαρός…

Το δημοσίευμα επισημαίνει τη μεγάλη διαφθορά που υπάρχει στους κρατικούς θεσμούς της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από τους 140 δικαστές στη χώρα οι 88 απερρίφθησαν ή παραιτήθηκαν οικειοθελώς μη μπορώντας να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!