Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Σοβαρά επεισόδια σε διαδηλώσεις στη Γαλλία, 400 τραυματίες
[Reader]: Σοβαρά επεισόδια σε διαδηλώσεις στη Γαλλία, 400 τραυματίες

[Reader]: Σοβαρά επεισόδια σε διαδηλώσεις στη Γαλλία, 400 τραυματίες

Με εκτεταμένα επεισόδια και εκατοντάδες τραυματίες πραγματοποιήθηκαν οι διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά της αύξησης των φόρων επί των καυσίμων και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης.

Εξ αυτών, οι 14 έχουν τραυματιστεί σοβαρά, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Ο απολογισμός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω λαμβάνοντας υπόψη μια νύχτα «με εντάσεις σε ορισμένα σημεία» οδικών μπλόκων, διευκρίνισε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Το πιο σοβαρό περιστατικό της ημέρας συνέβη χθες το πρωί με τον θάνατο μιας γυναίκας που χτυπήθηκε από μια οδηγό σε ένα μπλόκο στη Σαβοΐα.

Περίπου 3.500 συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας «σε περίπου 87 διαφορετικά σημεία». Ο αριθμός όσων συμμετείχαν σε αυτό το κίνημα δυσαρέσκειας επίσης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 287.710 άτομα σε 2.034 σημεία, σύμφωνα με τον Καστανέρ. Οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν 282 άτομα, εκ των οποίων 73 κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον Καστανέρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!