Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Reader]: Η Σοφία Μαραθάκη μας μιλά για τον «Λάμπρο»
[Reader]: Η Σοφία Μαραθάκη μας μιλά για τον «Λάμπρο»

[Reader]: Η Σοφία Μαραθάκη μας μιλά για τον «Λάμπρο»

Η Σοφία Μαραθάκη και σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον «Λάμπρο» του Διονυσίου Σολωμού που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Ο Διονύσιος Σολωμός χαρακτηρίζει τον «Λάμπρο» «il poema dei Bastardelli» («το ποίημα των μικρών νόθων»). Ως κατασκευή της φαντασίας και ποιητική πράξη απασχολεί τον Σολωμό τουλάχιστον για μια δεκαετία. Η συγγραφή του ποιήματος ξεκινάει στα 1823 ή 1824. Είναι η εποχή που ο ποιητής εμπλέκεται σε μια οδυνηρή οικογενειακή διαμάχη με τον διαφιλονικούμενης πατρότητας αδερφό του Ιωάννη.

Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση.
Ο Λάμπρος αποπλανά τη δεκαπεντάχρονη Μαρία. Αποκτούν τρία αγόρια και μια κόρη, που αφήνονται στο βρεφοκομείο. Ύστερα από χρόνια, ενώ ο Λάμπρος πολεμά τον Αλή-Πασά, συναντά τυχαία την κόρη του και, δίχως να ξέρει ποια είναι, συνάπτει μαζί της ερωτική σχέση. Η αιμομιξία αποκαλύπτεται. Η Μαρία και η κόρη του αυτοκτονούν. Ο Λάμπρος ξεψυχά ολομόναχος έχοντας εφιαλτικές τύψεις. Στην παράστασή μας, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τόσο η πρωτότυπη ζωντανή μουσική όσο και το video.

Ποιος είναι ο ρόλος σας;
Στην παράσταση είμαστε και οι τρεις ηθοποιοί αφηγητές. Ο καθένας από εμάς ενσαρκώνει κι ένα από τα τρία πρόσωπα της πλοκής. Η Μαρία είναι το πρόσωπο το οποίο προσπαθώ να ενσαρκώσω. Είναι η επί πολλά χρόνια αγαπημένη του Λάμπρου, μητέρα τεσσάρων παιδιών που και τα τέσσερα έχουν καταλήξει στο ορφανοτροφείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!