Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Σκουρλέτης: Στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας
[Reader]: Σκουρλέτης: Στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας

[Reader]: Σκουρλέτης: Στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας

Στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να χαρακτηρίσει και την πολιτική αντιπαράθεση».

Αναφερθείς στο πλαίσιο διεξαγωγής των εκλογών σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Σκουρλέτης προσέθεσε ότι «η τεχνητή πόλωση αφήνει αδιάφορους τους πολίτες και απαξιώνει την πολιτική» ενώ αναφέρθηκε και στην σημερινή άνοδος του ακροδεξιού λαϊκισμού η οποία όπως εξήγησε τροφοδοτήθηκε από την επιλογή «συμπόρευσης της σοσιαλδημοκρατίας με την ευρωπαϊκή Δεξιά». «Αναπτύσσεται ένας γόνιμος προβληματισμός εντός της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που ανοίγει μια προοπτική συνεργασίας με την Αριστερά στη βάση μιας συγκεκριμένη πρότασης, για μια Ευρώπη με περισσότερη δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή» ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα στάθηκε και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός «μετώπου για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού, που ταυτόχρονα θα προωθήσει συγκεκριμένες αλλαγές για το σήμερα και το αύριο της Ευρώπης», επισημαίνει ο , θεωρώντας καθοριστική τη συμβολή της Αριστεράς προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «αδυνατεί να παρακολουθήσει την κινητικότητα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας» και «υιοθετεί μια πολιτική ανοιχτής επικοινωνίας με τη ΝΔ».

Σε ό, τι αφορά την Αυτοδιοίκηση, ο Π. Σκουρλέτης, τονίζει «την ανάγκη ισχυρών δήμων με ενισχυμένους πόρους και αρμοδιότητες» και εκτιμά ότι «ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης στο περιφερειακό επίπεδο θα αλλάξει προς όφελος εκείνων των δυνάμεων που πιστεύουν στη χειραφέτηση του θεσμού έναντι του κεντρικού κράτους».

Ερωτηθείς για τα πρόσωπα που θα πάρουν το χρίσμα, αλλά και στην ενδεχόμενη αποδοχή συνεργασιών με το ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζει ότι «οι συνδυασμοί που θα στηρίξουμε θα χαρακτηρίζονται από μια σαφή προγραμματική αυτοδιοικητική πρόταση». «Δεν πιστεύουμε στην παλαιάς κοπής πρακτική των χρισμάτων και στις κεντρικές συμφωνίες κορυφής που ακυρώνουν τις τοπικές κοινωνίες» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης, δηλώνοντας ότι «υπηρετούμε μια πολιτική σεβασμού του αυτοδιοικητικού χώρου, αναγνωρίζοντας τη σχετική αυτονομία των αντιθέσεών του».

Για το πεδίο της οικονομίας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι εξαγγελίες της ΔΕΘ «ήδη υλοποιούνται» και συμπληρώνει ότι «η πλήρης εικόνα των πρώτων μεταμνημονιακών μέτρων θα έχει ολοκληρωθεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού». Το πιο σημαντικό κατά τον κ. Σκουρλέτη, είναι ότι «στην μετά τα μνημόνια περίοδο θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε πολιτική δύναμη να παρουσιάσει την πρότασή της σχετικά με την προοπτική και το μέλλον της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!