Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Σκουρλέτης: Δόθηκαν 17 εκατ. ευρώ στους δήμους για πυροπροστασία – Στους δημάρχους η ευθύνη
[Reader]: Σκουρλέτης: Δόθηκαν 17 εκατ. ευρώ στους δήμους για πυροπροστασία – Στους δημάρχους η ευθύνη

[Reader]: Σκουρλέτης: Δόθηκαν 17 εκατ. ευρώ στους δήμους για πυροπροστασία – Στους δημάρχους η ευθύνη

«Αν μιλήσουμε για τις πυρκαγιές, στον τομέα της πυροπροστασίας, πολύ έγκαιρα φέτος είχαν γίνει συσκέψεις, έχουν δοθεί κονδύλια. Στο υπουργείο Εσωτερικών που γνωρίζω έχουν δοθεί περίπου 17 εκατ. ευρώ στους 319 από τους 325 δήμους, αποκλειστικά για πυροπροστασία. Η αξιοποίησή τους είναι πρώτα από όλα ευθύνη της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επιρρίπτοντας στους δημάρχους τις ευθύνες για κρούσματα έλλειψης προετοιμασίας έναντι των πυρκαγιών 

«Έχουμε περιπτώσεις δημάρχων που πραγματικά αξιοποίησαν τα κονδύλια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχουμε και μαρτυρίες πολιτών για έλλειψη έστω στοιχειωδών μέτρων, αλλά αυτά πρέπει να τα κρίνει κανείς στο συγκεκριμένο επίπεδο, να δημιουργεί την πίεση η ίδια η κοινωνία προς τους αιρετούς, όπως σε κάθε επίπεδο εξουσίας, για να κάνει καλά τη δουλειά της» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. 

Παραδέχθηκε ακόμη πως «δεν μπορεί όταν υπάρχει μία σφικτότατη δημοσιονομική πολιτική να μην αφήνει το αποτύπωμά της σε διάφορους τομείς του κράτους. Σήμερα μιλάμε για την Πυροσβεστική, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την Υγεία, την Παιδεία, πολλές άλλες κατηγορίες εργαζόμενων και πεδίων δράσης του κράτους και της Πολιτείας. Αυτό αναδεικνύει πόσο παράλογη είναι πολλές φορές αυτή η πολιτική, που έχοντας μία εντελώς ισοπεδωτική προσέγγιση δημιουργεί επιπλέον κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!