Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Ιμάμογλου – «Πολύτιμο γεγονός ότι το Πατριαρχείο είναι στην Κωνσταντινούπολη»
[Reader]: Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Ιμάμογλου – «Πολύτιμο γεγονός ότι το Πατριαρχείο είναι στην Κωνσταντινούπολη»

[Reader]: Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Ιμάμογλου – «Πολύτιμο γεγονός ότι το Πατριαρχείο είναι στην Κωνσταντινούπολη»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε επίσης την επιθυμία του ο νέος δήμαρχος στη διάρκεια της θητείας του να πορευθεί με βάση τις αρχές του ειλικρινούς διαλόγου με όλες τις συνιστώσες της κοινωνίας και του σεβασμού των ανθρώπινων και των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Μετά το πέρας της μισάωρης συνάντησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το dogma.gr: «Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί το κέντρο της ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Φανάρι δεν είναι απλώς ένας θεσμός, αλλά συμβάλλει σημαντικά στον πολιτισμό και την κουλτούρα ανά τους αιώνες. Επισκέφτηκα το δήμαρχο για να τον συγχαρώ. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν για την εορτή των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο. Ζητούσαμε και ζητούμε την προσοχή του δημάρχου στα θέματά μας αλλά και της κοινότητας. Είμαστε ευγνώμονες που το ραντεβού μας έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του, ο Ιμάμογλου είπε: «Εχω δηλώσει ότι ο δήμος μας θα είναι μια έδρα πίστης και θα δείξουμε την ισότιμη στάση μας απέναντι σε ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο. Είναι σημαντικό για την πόλη μας να διατηρήσει υγιείς σχέσεις και να δείξει ισότιμη στάση σε κάθε άτομο. Είναι πολύτιμο το γεγονός ότι το Πατριαρχείο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι θα ξεκινήσουμε μια περίοδο εξωστρέφειας προς τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!