Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Συνάντηση Μητσοτάκη με διανομείς: «Βγαίνω έξω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα»
[Reader]: Συνάντηση Μητσοτάκη με διανομείς: «Βγαίνω έξω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα»

[Reader]: Συνάντηση Μητσοτάκη με διανομείς: «Βγαίνω έξω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα»

Με διανομείς συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ταβέρνα στο Μοσχάτο, λίγες μόνο μέρες μετά την απεργία του κλάδου. «Η συνάντηση γίνεται περισσότερο για να σας ακούσω και λιγότερο για να μιλήσω» σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, η μεταξύ τους συζήτηση περιλάμβανε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους μέχρι τις συνθήκες εργασίες τους.

Οι διανομείς περιέγραψαν την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στον κλάδο τους, προτάσσοντας τα ζητήματα ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος. Ένας διανομέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βγαίνω έξω να δουλέψω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα». Σε ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη συχνότητα των ατυχημάτων, ο ίδιος διανομέας του είπε πως «τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα, ιδίως τις ημέρες που βρέχει. Και λόγω του καιρού και επειδή είναι περισσότερες οι παραγγελίες εκείνες τις ημέρες».

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στον εξοπλισμό που χρειάζονται όσοι δουλεύουν σε «delivery», προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Οι διανομείς επισήμαναν ότι «στο 95% των περιπτώσεων, ο εξοπλισμός, μαζί με το μηχανάκι» είνα δικός τους. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην παροχή των αναγκαίων μέσων (όπως το κράνος και το ειδικό μπουφάν) και υποστήριξε ότι σε αυτό το θέμα χρειάζεται κρατική ρύθμιση ώστε να μπορούν οι διανομείς να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη βασική του δέσμευση για άμεση μείωση της φορολογίας και επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!