Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Συγκροτείται συντονιστικό όργανο για την διαχείριση της ρύπανσης στο Σαρωνικό (pics)
[Reader]: Συγκροτείται συντονιστικό όργανο για την διαχείριση της ρύπανσης στο Σαρωνικό (pics)

[Reader]: Συγκροτείται συντονιστικό όργανο για την διαχείριση της ρύπανσης στο Σαρωνικό (pics)

Το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε την συγκρότηση συντονιστικού οργάνου με επικεφαλής τον Νεκτάριο Σαντορινιό για την διαχείριση της ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Το συντονιστικό όργανο θα συνεδριάζει καθημερινά. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι στο υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να κάνουν τους απαραίτητους περιβαλλοντικούς ελέγχους, ενώ στον έλεγχο της ποιότητας των νερών έχουν εμπλακεί το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Κουρουμπλής θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη με τους δημάρχους την Τρίτη.

Η εταιρεία του Αγία Ζώνη ΙΙ για την έκταση της ρύπανσης 

Στο θέμα της πετρελαιοκηλίδας, εκφράζοντας προβληματισμό για το πώς εμφανίστηκε ξαφνικά στο Παλαιό Φάληρο και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ που βυθίστηκε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου είχε στεγανοποιηθεί πλήρως την Τρίτη 12/09, επανέρχεται με ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

«Το πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” μόλυνε τις ακτές της Σαλαμίνας. Μόλυνε όμως και την “Αθηναϊκή Ριβιέρα”;» διερωτάται η εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι μία ημέρα πριν από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιού της, άλλο πλοίο, άλλης εταιρείας που είχε ναυτικό ατύχημα στο Αιγαίο και είχε οδηγηθεί στη δεξαμενή του Περάματος, κατά την ανέλκυσή του χύθηκαν πετρέλαια στη θάλασσα.

«Δεν συκοφαντούμε, αλλά αναφερόμαστε σε πραγματικό γεγονός, αυτό του θαλάσσιου ατυχήματος άλλου πλοίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!