Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Συγκέντρωση διεμφυλικών στις 17:00 έξω από τη Βουλή
[Reader]: Συγκέντρωση διεμφυλικών στις 17:00 έξω από τη Βουλή

[Reader]: Συγκέντρωση διεμφυλικών στις 17:00 έξω από τη Βουλή

Σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή καλεί το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Color Youth – Κοινότητα LGBT Νέων Αθήνας και η Διεθνής Αμνηστία.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα που θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Οι εκπρόσωποι της διεμφυλικής κοινότητας θεωρούν πως το νομοσχέδιο παρουσιάζει προβλήματα, ωστόσο «αποτελεί ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία δυσκολιών και προβλημάτων στην καθημερινότητα τους επειδή δεν αναγνωρίζεται η ταυτότητα τους όπως τα ίδια τα άτομα την προσδιορίζουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ώρα της ψήφισης έφτασε! Το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου θα ψηφιστεί μετά από μεγάλη αναμονή στην ολομέλεια της Βουλής αυτή τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Οι περιορισμοί και οι ελλείψεις του νομοσχεδίου είναι πολλοί και σημαντικοί, και δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την ψήφισή του, όπως θα έπρεπε. Τα έγγαμα άτομα, τα άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άντρες ή γυναίκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από το νόμο αυτό, ενώ όσα άτομα είναι γονείς δεν θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα στοιχεία τους στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!