Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Σεσίλια Βίκστρομ: Να μην γίνουν Ελλάδα και Ιταλία μόνιμοι τόποι φιλοξενίας μεταναστών
[Reader]: Σεσίλια Βίκστρομ: Να μην γίνουν Ελλάδα και Ιταλία μόνιμοι τόποι φιλοξενίας μεταναστών

[Reader]: Σεσίλια Βίκστρομ: Να μην γίνουν Ελλάδα και Ιταλία μόνιμοι τόποι φιλοξενίας μεταναστών

Βρυξέλλες, Μαρία Βασιλείου

Η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου με στόχο να εξασφαλίζει έναν δίκαιο και αλληλέγγυο καταμερισμό των αιτούντων ασύλου ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και να αποτρέπει να σηκώνουν το βάρος χώρες, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, αποτελεί κύριο μέλημα της Σουηδής ευρωβουλευτού Σεσίλια Βίκστρομ.

Ως κύρια διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου δηλώνει «έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις» με την Κομισιόν και το αρμόδιο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ βάσει της προτάσεως, που ενέκρινε στα μέσα Νοεμβρίου η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως, προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες, λαμβάνοντας υπόψη την σχετική πρόταση, την οποία κατέθεσε μόλις πριν μία εβδομάδα η προεδρευομένη της ΕΕ Εσθονία.

Πρόσφατα, η Βίκστρομ συνομίλησε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στην Αθήνα για το ζήτημα του Δουβλίνου. Στα μέσα Δεκεμβρίου θα βρεθεί πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο σπίτι, που απέκτησε πρόσφατα, στο Πήλιο. Η συζήτησή μας έγινε στα αγγλικά, αλλά έκλεισε στα ελληνικά. «Είμαι σχεδόν ελληνίδα. Έχω σπίτι, ΑΦΜ, τραπεζικό λογαριασμό και πολλούς φίλους» είπε η Σουηδή ευρωβουλευτής με αρκετή άνεση στα ελληνικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!