Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Ρύθμιση 120 δόσεων και για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας
[Reader]: Ρύθμιση 120 δόσεων και για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

[Reader]: Ρύθμιση 120 δόσεων και για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε στη Βουλή πως οι αλλαγές για τη ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις για την εφορία, θα ισχύσουν και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Προστατευμένοι και από τις κατασχέσεις είναι πλέον οι πολίτες που μπαίνουν στη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις, κάτι που αποτελεί μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Μέχρι σήμερα, οι φορολογούμενοι που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ακόμη και να είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση δεν είχαν καμία προστασία από τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Με το νόμο που θα πάψει να είναι σε ισχύ, η εφορία μπορούσε να προχωρά σε κατασχέσεις λογαριασμών, κινητής και ακίνητης περιουσίας, ακόμη και όταν οι οφειλέτες ήταν συνεπείς και πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους.

Επίσης με τη ρύθμιση που θα σταματήσει να ισχύει, η εφορία μπορούσε να υποθηκεύει και τα περιουσιακά στοιχεία των συνυπόχρεων (συγγενών κλπ), αλλά και όσων εμφανίζονταν ως εγγυητές του φορολογούμενου. Για το λόγο αυτό, μέσα στον περασμένο Ιούνιο, είχε εκδοθεί και διευκρινιστική εγκύκλιος από την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία τονίζονταν πως η υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις ρυθμίσεις που είχε φέρει η κυβέρνηση, δεν ανέστελλε το μέτρο της κατάσχεσης απαιτήσεων του οφειλέτη εις χείρας τρίτων.

Από εδώ και πέρα με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων που ψηφίζεται άμεσα, η εφορία δεν θα μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις και για τους συνεπείς οφειλέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!