Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ρίχνει τους τόνους ο Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την άμυνά της
[Reader]: Ρίχνει τους τόνους ο Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την άμυνά της

[Reader]: Ρίχνει τους τόνους ο Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την άμυνά της

Τους τόνους ρίχνει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά το tweet του αμερικανού προέδρου συμφώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ στην ανάγκη να αναλάβει η Ευρώπη μεγαλύτερο μέρος του βάρους για την άμυνα που επωμίζεται το ΝΑΤΟ.

«Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη όσον αφορά την άμυνά της» σημείωσε ο γάλλος Πρόεδρος, πριν από τις συνομιλίες του με τον Τραμπ στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, τονίζοντας ότι «θα συζητήσει τοθέμα με τον πρόεδρο Τραμπ για τις προτάσεις που έχουν γίνει για τις ικανότητες στρατηγικής άμυνας της Ευρώπης και για την ανάγκη η Ευρώπη να μπορέσει να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος από το κοινό φορτίο στην καρδιά του ΝΑΤΟ».

Να υπενθυμίοσυμε ότι από πλευράς του ο αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τις διήμερες τελετές της 100ης επετείου από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θέλουν μια «ισχυρή Ευρώπη» και πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη σύμμαχό του, πρόσθεσε όμως πως η Ευρώπη πρέπει να είναι δίκαιη όσον αφορά τον καταμερισμό του βάρους της άμυνας.

«Θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό για μας και θέλουμε αμφότεροι να γίνει με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο», δήλωσε ο Τραμπ μετά την υποδοχή του από τον Μακρόν στο Παρίσι.

Ερωτηθείς τι εννοούσε όταν έγραψε στο Twitter πως αισθάνεται προσβεβλημένος από τα σχόλια του Μακρόν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στο θέμα της ασφάλειας, ο Τραμπ δήλωσε: «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ευρώπη, όμως πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!