Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Ρέγκλινγκ: Ο ESM να γίνει το ΔΝΤ της Ευρωζώνης
[Reader]: Ρέγκλινγκ: Ο ESM να γίνει το ΔΝΤ της Ευρωζώνης

[Reader]: Ρέγκλινγκ: Ο ESM να γίνει το ΔΝΤ της Ευρωζώνης

Πρόταση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να γίνει ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο έκανε ο επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι στο μέλλον θα πρέπει να παίξει τον ρόλο εγγυητή των προβληματικών τραπεζών στην Ευρωζώνη.

Κατά την ομιλία του στο Κολέγιο της Μπριζ, ο Κλάους Ρέγλινγκ πρότεινε έναν ενισχυμένο ρόλο για τον ESM, του οποίου η αποστολή είναι να βοηθά τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Συγκεκριμένα όπως είπε θα μπορούσε παίζει το ρόλο του υπερ-εγγυητή των τραπεζών, να μετατραπεί δηλαδή σε έναν φορέα αντίστοιχο του ΔΝΤ εντός ΕΕ.

«Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι στα μάτια των χρηματοπιστωτικών αγορών, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Εξ ου και η ανάγκη για ένα δίχτυ ασφαλείας, έναν ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει ο ESM στο μέλλον», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ εξηγώντας πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μπορούσε να αναλάβει στο μέλλον τον ρόλο του εγγυητή των προβληματικών τραπεζών στην ευρωζώνη, σε περίπτωση που τα μέτρα που θα ληφθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα κράτη στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης δεν είναι αρκετά..

«Μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ συνέβαλλε πάντα στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, αλλά δημιουργείται μια συναίνεση ότι θα διαδραματίσει μικρότερο ρόλο σε μελλοντικές κρίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!