Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ραγδαίες εξελίξεις στα Κατεχόμενα – «Πέφτει» η κυβέρνηση του ψευδοκράτους
[Reader]: Ραγδαίες εξελίξεις στα Κατεχόμενα – «Πέφτει» η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

[Reader]: Ραγδαίες εξελίξεις στα Κατεχόμενα – «Πέφτει» η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Όπως αναφέρει το politis.com.cy, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση των Κατεχομένων υπό τον Τουφάν Ερχιουρμάν πέφτει.

Σύμφωνα με ΜΜΕ από την τουρκοκυπριακή πλευρά, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία 3,5 ωρών του πολιτικού γραφείου του HP, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησης του και δήλωσε ότι το αν θα μείνουν στην «αντιπολίτευση» ή αν θα προχωρήσουν σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης» θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του Κόμματους του Λαού.

Δήλωσε επίσης ότι ένας από τους λόγους αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών». Σημειώνεται ότι ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στο γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς από το «υπουργείο δημοσιονομικών» χθες το απόγευμα, ο κ. Οζερσάι απάντησε μόνο ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ήταν ένας απλός «υπουργός» αλλά και ο πρόεδρος ενός από τα τέσσερα «συγκυβερνώντα» κόμματα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Πάντως σύμφωνα με πηγές από τα Κατεχόμενα η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ, διαδόχου του Έρογλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!