Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ασυμβίβαστο – Ανοίγει ο δρόμος για Κουντουρά, Δανέλλη
[Reader]: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ασυμβίβαστο – Ανοίγει ο δρόμος για Κουντουρά, Δανέλλη

[Reader]: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ασυμβίβαστο – Ανοίγει ο δρόμος για Κουντουρά, Δανέλλη

Με 148 ψήφους υπέρ πέρασε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία προβλέπει κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές, που θα είναι υποψήφιοι και στις Ευρωεκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι Σπύρος Δανέλλης και Έλενα Κουντουρά, θα μπορέσουν να βρεθούν στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να χρειαστεί να παραδώσουν τις έδρες τους στη Βουλή, οι οποίες και –σε αντίθετη περίπτωση- θα έπρεπε να καλυφθούν από τους επιλαχόντες των κομμάτων με τα οποία εξελέγησαν. Ο μεν κ. Δανέλλης από το Ποτάμι, η δε κ. Κουντουρά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αυτό με τη σειρά του θα σήμαινε ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, θα ετίθετο εν αμφιβόλω.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΔΗΣΥ, πήραν μέρος 257 βουλευτές. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 148 βουλευτές, 105 δήλωσαν κατά της τροπολογίας και 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Η τροπολογία προβλέπει επίσης δυνατότητα κατάτμησης και δημιουργίας χωριστών εκλογικών τμημάτων έτσι ώστε ο εκλογέας να ψηφίζει σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα να προτιμηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικής, σε περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωση ο κατάλογος των δικαστικών αντιπροσώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!