Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Η ψυχολογία νίκης της ΝΔ στο φώτο φίνις κόντρα στο σύνδρομο της…καρδερίνας
[Reader]: Η ψυχολογία νίκης της ΝΔ στο φώτο φίνις κόντρα στο σύνδρομο της…καρδερίνας

[Reader]: Η ψυχολογία νίκης της ΝΔ στο φώτο φίνις κόντρα στο σύνδρομο της…καρδερίνας

«Τώρα είναι η ώρα». Αυτή την αποστροφή της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειχνε να την πιστεύει ιδιαίτερα. Πράγματι, η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι απολύτως κομβική για την αξιωματική αντιπολίτευση: μια καθαρή νίκη της ΝΔ θα εμπεδώσει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει επιστροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν θα έχει πολιτικό χρόνο να ανατρέψει τα πράγματα, αλλά ούτε και δημοσιονομικό περιθώριο για νέα ταξίματα, μιας και οι ανακοινωθείσες παροχές έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό σε Βρυξέλλες και κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Ο δρόμος της ΝΔ προς τη νίκη, όμως, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνήθιζε να λέει ότι…αρκετοί στη ΝΔ έχουν ψυχή καρδερίνας, θέλοντας να πει ότι δεν αντέχουν τις δυσκολίες. Και δυσκολίες υπήρξαν τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα κάποιοι να «τρομάξουν». Για παράδειγμα, το μπαράζ κυβερνητικών παροχών, αλλά και η συζήτηση για το «επταήμερο» ή τον «ψυκτικό από το Περιστέρι» έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να επαναπροσεγγίσει ορισμένους από τους αναποφάσιστους που τον είχαν ψηφίσει το 2015, αλλά δεν είχαν μετακινηθεί σε άλλο κόμμα και έτσι να κλείσει κάπως την ψαλίδα.

Κι όμως, η δημοσκοπική εικόνα δεν άλλαξε ουσιωδώς, παρά την προς τα πάνω διόρθωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ, δε, ουδέποτε είδε τα ποσοστά της να κάμπτονται, ενώ και το κυβερνών κόμμα, παρ’ ότι «επέστρεψε» από τις μεγάλες διαφορές προ μηνών δείχνει να μην έχει ανάσες στο «φίνις» για να κάνει κάποιου είδους ανατροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!