Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ψυχίατροι: Στη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο νόμου για τους διεμφυλικούς (pics)
[Reader]: Ψυχίατροι: Στη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο νόμου για τους διεμφυλικούς (pics)

[Reader]: Ψυχίατροι: Στη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο νόμου για τους διεμφυλικούς (pics)

Στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής για να καταθέσουν τις τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις για τους διεμφυλικούς κλήθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ). Η κίνηση έγινε ενόψει της σύνταξης του σχεδίου νόμου «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Ακολούθησε διαβούλευση στο Διοικητικό Συμβούλιο και τον κλάδο Σεξουαλικότητας και Διαπροσωπικών Σχέσεων της ΕΨΕ. Σχολιάζοντας  τη συζήτηση η ΕΨΕ εκτιμά ότι το νομοσχέδιο «κινείται σε σωστή κατεύθυνση για τη διευθέτηση πολλών θεμάτων που αφορούν τους διεμφυλικούς και για την απο-ιατρικοποίηση του θέματος». 

Εκφράζεται, ωστόσο, ανησυχία για τη δυνατότητα που δίνεται σε άτομα με μείζονα ενεργό ψυχοπαθολογία (π.χ. παρανοϊκή ψύχωση) και που ενδεχομένως δεν βρίσκονται σε ψυχιατρική παρακολούθηση, να μπορούν να κάνουν αίτηση αλλαγής φύλου χωρίς να προηγείται μια εκτίμηση της κατάστασής τους. Σχολιάζοντας το θέμα να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να ξαναζητήσει αλλαγή των στοιχείων του, στο προηγούμενο φύλο του αν το θελήσει, έως μια φορά, αναφέρεται ότι «στην ουσία ο δικαστής θα πρέπει να συμφωνεί με το αίτημα, εφόσον δεν έχει άλλη πληροφόρηση, ή θα ζητάει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη μόνο αν κρίνει ότι αυτό απαιτείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!