Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
[Reader]: Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

[Reader]: Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία στέλνοντας στην περιοχή τα γεωτρύπανά της, άλλαξε ριζικά τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε για άλλη μια φορά την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι διεξάγει μονομερώς γεωτρήσεις, αλλά –όπως είπε- «με αυτές τις κινήσεις, γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί και στο πεδίο των μαχών και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», προσθέτοντας ότι η Τουρκία όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά και θα αυξήσει τις γεωτρήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας και θα τις αυξήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να μας πάει κόντρα σε αυτό!», τόνισε, και αναφέρθηκε στην συνέχεια στην δράση του Γιαβούζ.

«Το γεωτρύπανό μας, Γιαβούζ, πού διεξάγει γεωτρήσεις; Εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας τις διεξάγει και αυτή η υφαλοκρηπίδα είναι δηλωμένη στον ΟΗΕ και κάθε χρόνο ανανεώνουμε τη διαδικασία αυτή. Τις δραστηριότητές μας στην υφαλοκρηπίδα μας δεν τη διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Το θέμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ανατολική Μεσόγειο το συζητάμε με όλους, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνοκυπριακής πλευράς και είμαστε πάντοτε υπέρ μίας περιφερειακής συμφωνίας. Αναφέρομαι στις χώρες της Μεσογείου στην περιοχή, που θα πρέπει όμως να μάθουν να μοιράζονται. Ο συνομιλητής του ελληνοκυπριακού τομέα είναι η ΤΔΒΚ», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

«Όταν πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα και για θέμα που έχει να κάνει με την εθνική μας ασφάλεια, όσο σημαντική ήταν η επιχείρηση στην Κύπρο, η οποία έγινε για να σώσουμε τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας τότε από την τυραννία και την γενοκτονία, έτσι και η σημερινή επιχείρηση που ξεκινήσαμε ενάντια στην τρομοκρατία είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση και την εθνική μας ασφάλεια. Γι’ αυτό, όταν μιλάνε άνθρωποι όπως εμείς από την δική μας θέση και πόστο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αφήνοντας αιχμές παράλληλα κατά του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που δεν στήριξε την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης».

«Είναι κάποιοι συνδικαλιστές και κάποιοι πολιτικοί στην Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου που πραγματικά -τί να πω- αντί να στηρίζουν την Τουρκία, στηρίζουν τον Ελληνοκυπριακό τομέα», υποστήριξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!