Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Προχωράει τη συμφωνία… και μαζί και μόνος
[Reader]: Προχωράει τη συμφωνία… και μαζί και μόνος

[Reader]: Προχωράει τη συμφωνία… και μαζί και μόνος

Παρά το «όχι» της ιεραρχίας στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερωνύμου, το Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει με κάθε κόστος στην εφαρμογή της. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά των κληρικών, τα οποία, άλλωστε, είναι το ένα «κλειδί» της συμφωνίας (σ.σ.: το άλλο είναι η διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και η συνεργασία επ’ αυτής με την Πολιτεία).

Αν και οι αντιδράσεις έχουν και ενδοκυβερνητικές προεκτάσεις, καθώς οι ΑΝΕΛ διαδίδουν πως θα σταθούν «στο πλευρό της Εκκλησίας», το μεγαλύτερο πρόβλημα δείχνει ν’ αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος εντός της ιεραρχίας παρά ο Αλέξης Τσίπρας. Και τούτο διότι η συνεδρίαση της ιεραρχίας την Παρασκευή έδειξε ότι ο κ. Ιερώνυμος αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα αμφισβήτησης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο ίδιος πάντως έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει έστω και μονομερώς με νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή της συμφωνίας σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά των κληρικών, ενώ παρέπεμψε στο διάλογο που θα διεξαχθεί για τα εκκρεμή ζητήματα στην κοινή επιτροπή που θα συσταθεί με εκπροσώπους από την Πολιτεία και την Εκκλησία.

Στην ίδια επιτροπή παραπέμπει και η κυβέρνηση, η οποία δεν δείχνει ν’ ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αντιδράσεις των ιεραρχών. Αντιθέτως, αφήνεται να εννοηθεί πως πίσω από τη στάση συγκεκριμένων ιεραρχών υπάρχουν και πολιτικά κίνητρα, τα οποία εξυπηρετούν την τακτική της ΝΔ και γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζουν ότι από την Πειραιώς έχουν επιδοθεί σε αγωνιώδη προσπάθεια να μην εφαρμοστεί η συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!